Julkujärvi

Julkujärvi sijaitsee Ylöjärvellä seurakunnan leirikeskuksen alueella. Tässä karttalinkki Julkujärvelle.

Julkujärven kalastusluvat ja niiden hankinta

Julkujärven kalastuslupia myydään Nippon Verkossa Lielahdessa sekä kerhohuoneella Kortelahdenkadulla kerhoiltojen yhteydessä.

Luvan voi lunastaa myös tilisiirrolla oman verkkopankin kautta käyttäen alla olevia tietoja:
Saaja: Pirkanmaan Perhokalastajat ry
Tili: FI06 2094 1800 0449 28
Viesti: Luvanhaltijan nimi, luvan alkamisen päivämäärä ja kellonaika

Lisäksi vieraslupaan tulee kirjata kerhon jäsenen nimi, joka tuo vierailijan järvelle.

Maksutosite luvan hankinnasta tulee olla mukana kalastaessa.

Verkkopankkiluvan hankkineet palauttavat saalistraportin joko pudottamalla paperilapulla lupalaatikkoon saalistiedot tai lähettämällä saalistiedot sähköpostiin: ppksaalis(at)gmail.com . Saalistietoihin tulee seuraavat tiedot: Kalastajan nimi, kalastuspäivämäärä, saatujen kalojen määrä, vapautettujen kalojen määrä.

Seuran jäsenten vrk lupa

Aikuiset ja nuoret 5€ / vrk lupa

Nipponista tai kerhohuoneelta lupia saa ostaa kerrallaan enintään 5 kpl ja lupaa ostaessasi varaa mukaasi mielellään tasaraha.

Vieraslupa

Vieraslupa on käytettävissä Pirkanmaan Perhokalastajien jäsenille. Jäsen voi viedä kaverinsa, joka ei kuulu seuraan, tutustumaan lammelle. Huom! Vierasluvat vain Pirkanmaan Perhokalastajien jäsenien käyttöön! Vierasluvan väärinkäytöstä seuraa lain mukainen rangaistus.

Eli Pirkanmaan perhokalastajien jäsen ostaa oman lupansa lisäksi vierasluvan, johon kirjoittaa omansa sekä vieraan nimen.

Vierasluvan hinta: 5€ / vrk lupa

Julkujärven kävijöiden WhatsApp -ryhmä

Seuran Julkujärven kävijöille on olemassa myös WhatsApp -ryhmä, johon voi seuran jäsen halutessaan liittyä ottamalla yhteyttä Jesse Sumaseen (Jesse Sumanen kontaktitiedot löytyvät täältä: http://www.pirkanmaanperhokalastajat.fi/yhteystiedot/johtokunta/ )

JULKUJÄRVEN KALASTUSSÄÄNNÖT

AJAMINEN JULKUJÄRVEN RANTAAN MOOTTORIKÄYTTÖISELLÄ AJONEUVOLLA KIELLETTY YMPÄRI VUODEN.

Ennen kalastusta

Kalastus Julkujärvellä on sallittu vain jäsenmaksunsa maksaneille ja kalastusluvan lunastaneille Pirkanmaan Perhokalastajat ry:n jäsenille perinteisiä perhokalastusvälineitä käyttäen. Yleiskalastusoikeudet kaikkea muuta kalastusta koskien on kumottu ELY-keskuksen päätöksellä: Dnro POSELY/1534/5710/2017 vuoden 2027 loppuun asti.

Seuran merkin on oltava näkyvillä vaatetuksessasi. Merkkejä saat hankittua seuran kerhohuoneelta.

Tarkista ilmoitustaululta mahdolliset kalastusrajoitukset/rauhoitukset aina ennen kalastuksen aloitusta. Leirien vetäjillä on oikeus rajoittaa kalastusta tietyillä järven osilla, jos siitä aiheutuu haittaa leirien toiminnalle.

Täytä luvan valvontaosa ja pudota se lupalaatikkoon aloittaessasi kalastuksen.

Kalastusohjeet

 • Kalastus saunan ja uimarannan läheisyydessä on ehdottomasti kielletty, jos sauna on käytössä tai laiturilla on uimareita.
 • Leirien iltaohjelmien aikana rauhoitetaan nuotiopaikkojen ympäristöt, myös vene- ja kelluntarengaskalastajat siirtyvät kauemmaksi.
 • Lupa on voimassa 24 h kalastuksen aloituksesta ja siinä on mainittu, saako sillä ottaa kalan saaliiksi. Täytä luvan valvontaosa aina ennen kalastuksen aloitusta ja pudota se lupalaatikkoon. Kalastuksen päätyttyä täytä saalispalauteosa ja pudota myös se lupalaatikkoon. Täytä saalispalaute päivämäärineen huolellisesti ja selkeällä käsialalla.
 • Kalastus on sallittu vain perinteisillä perhovälineillä ja väkäsettömillä yksihaaraisiin koukkuihin sidotuilla perhoilla. Perhoja saa käyttää perukkeessa maksimissaan 3kpl kerrallaan.
 • Pyri irrottamaan vapautettavat kalat varovasti ja nopeasti jo vedessä, käsin kalaan koskematta. Käytä haavia tarvittaessa apuna.
 • Kalastaa voi rannalta, kelluntarenkaasta tai seuran veneistä. Veneestä ja kelluntarenkaasta kalastetaan heittäen. Perholla ”uistelu” on kielletty. Ankkurin käyttö on sallittu, mikäli siitä ei ole haittaa muille kalastajille.
 • Ota huomioon myös muut kalastajat, jotka haluavat käyttää venettä. Älä siis varaa venettä itsellesi koko päiväksi. Veneestä kalastettaessa suositellaan käytettävän kelluntavälineitä.
 • Talvikalastuksessa 1-3 väkäsetöntä perhoa / perhopilkkiä (myös jigi- ja MA- leech tyyppiset perhot). Yksi vapa per kalastaja kerrallaan käytössä. Ootto-onget, luonnolliset- ja keinotekoiset syötit kielletty. Talvikalastus laiturilta on kielletty.

Alamitat ja välineet

 • Kirjolohi 30cm
 • Siika 30cm
 • Muut mahdolliset lohikalat rauhoitettu

Lopetettuasi kalastuksen

 • Täytä kalastusluvan saalistiedusteluosa ja pudota se lupalaatikkoon.
 • Kalojen perkaus Julkujärvellä ja perkausjätteiden heittäminen maastoon tai veteen on ehdottomasti kielletty.
 • Käytettyäsi venettä, siivoa sen pohja roskista ja tahroista sekä huolehdi että vene tulee lukittua airoineen.

Yleistä

 • Älä heitä roskia luontoon, vaan käytä rannalla olevia roska – astioita, tai vie roskat kotiin. Älä heitä tupakantumppeja veteen, kalat tukehtuvat niihin. Älä myöskään jätä siiman pätkiä luontoon.
 • Käyttäydy järvellä kohteliaasti ja esitä kalastuslupasi aina sitä pyydettäessä. Seurakuntayhtymän edustajilla on myös oikeus tarkistaa kalastajan henkilöllisyys ja kalastusoikeus
 • Päihtyneenä esiintyminen alueella PPK Ry:n jäseniltä on ehdottomasti kielletty.

Mikäli tapaat järvellä luvattomia kalastajia, kehota heitä poistumaan ja ota ylös heidän autojensa rekisteritunnukset. Jos ongelmia ilmenee, ota yhteyttä alla mainittuihin henkilöihin tai suoraan poliisin hätänumeroon 112.

Mikäli on mitä tahansa kysyttävää, niin alla oleviin henkilöihin voi olla yhteydessä. Ilmoitathan myös luvattomista kalastajista, rikki menneistä lukoista, lupalaatikoista yms.

Jesse Sumanen 040 256 2272
Markus Syrjälä 040-752 7983