Kerhon sidontakilpailu

 

Tämän kevään kerhon sisäiset sidontakilpailut kisaillaan kerhohuoneella tiistaina 15.3 klo 18:00 alkaen. Junioreille alle 18v. tai samana vuonna 18 vuotta täyttäneille on oma sarjansa ja aikuisille taas omansa. Ehdottomasti kaikkien kilpaperhonsidonnasta kiinnostuneiden kannattaa lähteä kokeilemaan taitojaan ja samalla oppimaan uutta kilpasidonnan saloista.

Seuramme järjestää vuoden 2011 perhonsidonnan SM-kilpailut marraskuussa Tampereella. Kerhon sisäinen kilpailu on loistava harjoitus tai ensiaskel, mikäli haluaa edustaa seuraamme kotikisoissa. Mahdollisuus edellä mainittuun tarjoutuu syksyllä monelle kerhomme jäsenelle. Varsinkin Junioreita haluamme innostaa nyt mukaan kilpailemaan.

Kilpailussa on aina omat haasteensa, mutta tehtävien on tarkoitus olla selkeitä ja luonnistuvat varmasti kaikilta sitojilta. Vakavasta lajista ei todellakaan ole kyse. Jokainen kilpailu opettaa uutta tai ainakin antaa uusia kokemuksia.

 

Kilpailun säännöistä lyhyesti:

 

– Kilpailutehtävät annetaan kilpailun alkaessa paperilla perinteissellä reseptikielellä. Poikkeuksena mahdollinen luomistehtävä, jossa kilpailija käyttää omaa luovuuttaan tehtävänannon antamissa rajoissa.

– Junioreilla kilpailutehtävät voivat olla hieman helpotettuja.

– Kilpailijoilla on yksi yhtämittainen kahden tunnin pituinen jakso aikaa sitoa tehtävien mukaiset perhot.

– Perhot sidotaan kerhon toimittamista materiaaleista. Omien materiaalien käyttäminen sidontalankaa lukuunottamatta on kielletty.

– Mukaansa sitoja tarvitsee omat työkalut ja sidontalangat. Musta ja valkoinen sidontalanka riittää, lankojen vahvuudet kilpailija voi valita oman makunsa mukaan.

– Perinteisen perhonsidontalakan käyttö on sallittu, mutta ei missään muodossa pakollinen.

– Liimojen, tussien ja polttotyökalujen käyttö on kielletty.

 

Kilpailuun osallistuminen ei vaadi erillistä ilmoittautumista, kunhan saapuu ajoissa paikalle.

 

Terveisin

Joni Haapanen