Perhon lentoon tarkkuutta

Perinteeksi muodostuneisiin seuran sisäisiin tarkkuusheittokilpailuihin harjoitellaan tänä vuonna oikein ammattilaisopein, sillä 8.5. Nalkalan kentälle saapuu perhontarkkuusheiton mestari Bror-Erik Granfelt.

Tapahtumassa käydään läpi yksinkertaisesti tarkkuusheiton perusteet ja se kuinka todella saadaan perho lentämään sinne minne halutaan. Tapahtumasta saat varmasti runsaasti erilaisia vinkkejä perhon tarkkuusheittoon ja näillä taidoilla voit sitten kesän kiivaimpana kalastus aikana ällistytään muita kalastajia, kun heität perhosi tarkasti juuri sen kiven taakse missä se kalakin lymyilee. Eipä sitten muuta kuin jokainen vai rohkeasti mukaan kokeilemaan ja oppimaan uutta.

Seuran sisäinen perhon tarkkuusheitto huipentuu sitten 15.5. järjestettävään kilpailuun, jossa erotetaan jyvät akanoista ja selvitetään kuka on parhaiten omaksunut niksejä sekä selvitetään seuran tarkin heittäjä. Kertauksen vuoksi mitä perhon tarkkuusheitto tarkoittaa: Perhon tarkkuusheittokilpailussa heitetään 20 kertaa viiteen eri etäisyydellä sijaitsevaan (8-13 m), noin autonrenkaan kokoiseen maaliin. Aluksi on kaksi kuivaperhokierrosta, joissa jokaisen heiton välissä on vähintään yksi valeheitto (järjestys: 3-1-4-2-5), tämän jälkeen on heti perään kaksi märkäperhokierrosta (järjestys: 1-2-3-4-5). Jokaisesta osumasta saa 5 pistettä, joten teoreettiseksi kokonaispistemääräksi saadaan 100 pistettä ja tasapisteillä aika ratkaisee voittajan.

Sitten ei muuta kuin kaikki innolla tavoittelemaan ”täyttä” pistepottia, sillä voittajalle on luvassa mainetta, kunniaa ja kukaties vaikka tarkkuusheitonsijoituksesi ratkaisee sen, että juuri sinusta tulee Vuoden Perhokalastaja.