Pieni raportti Kotalan koskilta

Seura oli varannut jäsenten käyttöön Kotalan kosket (Kitus-, Vehmas- ja Koskelankoski) perjantaista 4.6. klo 18 eteenpäin, aina sunnuntaihin 6.6. klo 18 asti. Kaiken kaikkiaan paikalla oli viikonlopun aikana yli 20 innokasta jäsentä kaloja perhostelemassa. Kolmasosa oli paikalla koko viikonlopun. Vettä koskissa virtasi ruhtinaalisesti ja veden määrä antoi kalastukselle omat haasteensa, mutta ei kuitenkaan estänyt kalastusta. Eniten kalastajia viikonlopun aikana oli Kituskoskella ja moni kävi myös Vehmaskoskella koittamassa, mutta vain muutama henkilö eksyi Koskelankoskelle vaikka tämäkin kuului kalastettavien koskien joukkoon.

Saalistakin viikonlopun aikana saatiin ja monia kaloja oli kiinni. Suurimman taimenen onnistui saamaan Haapasen Joni Vehmaskoskelta lauantaina. Taimenella oli pituutta 63 cm ja painoa 2,43 kg. Taimen hairahtui valkoiseen marabou mudleriin. Lauantaina Kituskoskesta nousi erikoinen ”kyttyrätaimen”, joka näytti ihan taimenen ja lahnan hybridiltä. Lienee nuorempana saanut jonkun vaurion, joka vaikuttanut kasvuun. Ihme että oli pärjännyt koskessa, sillä taimenella oli kuitenkin pituutta 46,5 cm ja painoa 1,89 kg perattuna.

Mukavaa oli, vaikka itse en kalaa onnistunut saamaankaan. No ehkä seuraavalla kerralla sitten. Kiitos kaikille osallistuneille!

Jani Majaniemi

 

Muutama kuva reissusta:

 

haapanen ja vehmaskosken taimenJoni ja Vehmaskosken taimen.

 

kyttyrataimen kituskosket”Kyttyrätaimen”

 

kituskoskiVettä riitti KItuskoskessa