Tenolle viikolla 27 !

Tänäkin vuonna Pirkanmaan Perhokalastajat tekee lohenkalastusretken Ylä-Tenolle ja Inarinjoelle heti juhannuksen jälkeisellä viikolla. Kuten aiemminkin, retkeläisillä on mahdollisuus osallistua Lauri Syrjäsen vetämälle lohenkalastuskurssille jossa on tarjolla vuosien ja taas vuosien kokemukseen perustuvaa tietoa parhaista paikoista, olosuhteista, joella käyttäytymisestä, perhon valinnasta ja sidonnasta sekä muista mahdollisista lohenkalastukseen liittyvistä asioista.

Majoitus on varattu maanantaiaamusta viikoksi eteenpäin kahdeksan hengen mökissä josta löytyy mm. vuodevaatteet, hyvin varustettu keittiö ja sauna. Majoituksen hinnaksi on varmistunut 130 € viikolta henkeä kohti sisältäen aamiaisen. Majoittujien enimmäismäärä on kahdeksan henkeä ja vielä on muutama paikka vapaana.

Matkat Karigasniemelle kukin hoitaa parhaaksi katsomallaan tavalla, samoin kuin kalastusluvat. Teno- ja Inarinjoen rannaltakalastuslupa maksoi 20 €/vuorokausi vuonna 2003. Norjan puolelta kalastettaessa tarvitaan lisäksi Norjan valtion kalastuskortti. (n. 200 NKr).

Alustavat ilmoittautumiset kerätään huhtikuun alkuun mennessä kerholla olevaan listaan, tai suoraan reissutirehtööri Pekka Palomäelle (p. 040-522 1067, tai sähköpostilla pekka.palomaki@pirkanmaanperhokalastajat.fi). Toukokuulla varmistetaan sitovat ilmoittautumiset josta ei ole enää perääntymistä.

Edellisvuosien kokemuksista löytyy kirjallista ja kuvallista materiaalia seuran www-sivuilta. Saalista emme voi varmasti luvata (vaikka sitä joka vuosi onkin saatu) mutta upeita maisemia, valoisia öitä, hyvää seuraa ja paljon oppia lohenkalastustieteestä ainakin on tiedossa.