VAPARAKENNUS 2010

Olemme rakentaneet seuratoimintana vapoja 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Rakennettujen vapojen kokonaismäärä lienee noin 300. Vaikka innostus onkin viime vuosina hiipunut, toistaiseksi vielä yhtenäkään vuonna vaparakennustempaus ei ole jäänyt väliin. Eikä toivottavasti jää tälläkään kaudella.

Systeemit hoituvat niin, että mukaan haluavat jäsenet tekevät tilauksensa minulle marraskuun loppuun mennessä, jonka jälkeen lähetän tilauksen. Aihiot ja tarvikkeet tilataan yhteistilauksena USA:sta Angler’s Workshopista, jolloin lähetyskulut aihiopakettia kohden jäävät kohtuullisiksi. Listoilla on kymmeniä eri vapamerkkejä ja sadoittain eri vapavaihtoehtoja. Suurimmasta osasta saamme alennusta (nyt myös Sagen aihioista vajaat 20 %) ja melkein kaikki aihiot saamme halvemmalla kuin jenkit omista kaupoistaan.

Maksan ostokset luottokortillani ja veloitan maksut vasta, kun tavarat ovat tulleet ja kun olen laskut ja tullipäätökset saanut. Vaparakennusta varten varataan kerhohuoneelta yksi viikonloppu keväällä. Vaparakennustempauksessa jokainen työvaihe opetetaan ja neuvotaan, joten minkäänlaista ennakkokokemusta ei tarvita. Vaparakennus on erittäin helppoa. Lakat ja liimat tilataan samalla yhteiskäyttöön, joten niitäkään ei tarvitse jokaisen hankkia kaappeihinsa homehtumaan.

Dollari on nyt halpa. Kannattaa käydä katsastamassa tarjontaa sivuilta www.anglersworkshop.com. Jos olet kiinnostunut rakentamaan itsellesi perhovavan, ota yhteyttä puheenjohtajaan marraskuun loppuun mennessä (juha.viista@suomi24.fi). Valitsemme sinulle juuri sellaisen vapapaketin joka sopii vaatimuksiisi ja lompakollesi. Yhteistilaus tehdään ja vaparakennus järjestetään, jos tilauksia tulee noin 10 aihion verran.